Will Smith heeft nog steeds spijt van deze blockbuster-flop: "Ik schaam me ervoor"

Will Smith heeft nog steeds spijt van deze blockbuster-flop: "Ik schaam me ervoor"

De acteur maakte veel goede keuzes, maar 1999 was toch wel een desastreus jaar.

Will Smith is een van de grootste filmsterren van zijn generatie. Eind jaren negentig en begin jaren 2000 was hij dé naam in Hollywood, maar dat betekent niet dat hij altijd alleen maar goede keuzes heeft gemaakt. De acteur heeft zelf voornamelijk spijt van één van zijn grootste flops.

Smith wist in enkele jaren tijd hoofdrollen te bemachtigen in franchises als Men in Black, Independence Day en Bad Boys. Vanaf dat moment had hij de rollen voor het oprapen, maar in 1999 maakte hij even een misser met Wild Wild West.

Kassa
De acteur accepteerde deze rol omdat hier een flink salarisstrookje bij kwam kijken. Smith maakte er dan ook geen geheim van dat hij de rol aannam om commerciële redenen, maar toch is dit iets waar hij vandaag de dag liever niet aan herinnerd wil worden.

Wat het nog allemaal veel erger maakt is dat de acteur de kans liet schieten om Neo in The Matrix te spelen om voor Wild Wild West te gaan. Smith dacht dat The Matrix te ingewikkeld was en zou floppen, maar het tegenovergestelde bleek waar te zijn.

Vergelijking
The Matrix werd een cultureel fenomeen, terwijl Wild Wild West een enorme box-office misser werd. Deze kostte namelijk maar liefst 170 miljoen dollar, maar de film bracht wereldwijd slechts 222 miljoen dollar op.


Critici waren vooral negatief over het onsamenhangende plot, de slapstickhumor en de overdreven special effects. Smith heeft later gezegd dat hij zich schaamde voor de film en dat hij geleerd heeft om zijn keuzes beter af te wegen.

Ook interessant
Matt Damon heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Ik kan het niet geloven"
Het komt wel vaker voor, dat een acteur een rol speelt maar hier achteraf spijt van heeft. Matt Damon liet zich ook al eerder negatief uit over...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair