Al jaren kijken mensen naar de verkeerde versie van 'The Blair Witch Project'

Al jaren kijken mensen naar de verkeerde versie van 'The Blair Witch Project'

Maar 25 jaar na de release van de horrorfilm, lijkt hier eindelijk een oplossing voor gevonden te zijn.

Producer Mike Monello deelde onlangs op X dat de geliefde found-footage-horrorfilm The Blair Witch Project al vijfentwintig jaar verkeerd bekeken wordt.

Monello vertelde in een uitgebreide thread waarom de versie die wij kennen niet de versie is die de filmmakers van plan waren uit te brengen.

35mm-negatief
"In 1999 ontstonden bioscoopfilms niet op video, dus was er geen gecodificeerd proces om ze op video uit te brengen. Dus ze hebben het 35mm-negatief overgezet naar video," legde Monello uit.

"Helaas is het 35mm-negatief niet het daadwerkelijke cameranegatief. Als gevolg daarvan is de versie die voor alle vormen van homevideo werd uitgebracht, onjuist," vertelt hij.

Vreemde ronde hoeken
Volgens de producer kan je dit zien aan "de kleuren, de beweging, en de vreemde ronde hoeken, het zag er niet uit als een homevideo en het zag er niet uit als film."



Voor de fans van de horrorfilm die de film na al die jaren eindelijk op de juiste manier willen zien is een oplossing gevonden, want vanaf nu kunnen alleen bepaalde mensen de filmtransfer zien dankzij een nieuwe Blu-ray persing.

Zoals we wilden
"Dit is de EERSTE (en voorlopig) de ENIGE editie van de film die correct is overgezet voor homevideo-release."



"Het ziet er eindelijk uit zoals het er voor ons uitzag toen we de film aan het bewerken waren. Zoals we wilden dat het eruit zou zien" aldus Monello.

Een Region B-release
Een minpuntje is echter wel dat de Blu-ray regiogebonden als een Region B-release, wat betekent dat je een Blu-ray-speler moet hebben die Region B-schijven kan afspelen.

NieuwsFilm

meest populair