Deze actiethriller met Halle Barry scoort een 0% op Rotten Tomatoes

Deze actiethriller met Halle Barry scoort een 0% op Rotten Tomatoes

Halle Berry speelt een rol in 'Dark Tide,' een film met 0 procent op Rotten Tomatoes.

Actrice Halle Berry heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. De Oscarwinnares wist de afgelopen 30 jaar meerdere harten te veroveren door haar rollen in films als Die Another Day en X-Men. Toch bestond haar carrière niet alleen uit hoogtepunten.

Bij menig filmliefhebber wordt de naam Halle Berry geassocieerd met haar performance naast Pierce Brosnan in Die Another Day of het desastreuze Catwoman. Toch heeft de actrice ook in een film gespeeld die maar liefst 0 procent krijgt op Rotten Tomatoes.

Dark Tide
In 2012 speelde Berry de hoofdrol in de film Dark Tide, waarin ze een haai-expert, genaamd Kate, speelt wiens bedrijf achteruit gaat sinds iemand stierf onder haar leiding. Door deze traumatische gebeurtenis durft ze zelf niet meer het water in.

Wanneer de bank de boot van Kate in beslag dreigt te nemen, wordt haar een gevaarlijke maar goedbetaalde kans aangeboden: een duik zonder kooi met een avontuurlijke miljonair en zijn zoon. Om haar bedrijf niet te verliezen moet ze haar angsten zien te overwinnen.

Ontvangst
Hoewel de opzet van Dark Tide als een perfecte opzet klinkt voor een spannende film, bleek de uiteindelijke uitwerking een groot fiasco. Tot op de dag van vandaag krijgt Dark Tide maar liefst 0 procent op Rotten Tomatoes.



Filmcritici waren niet te spreken over de film en vonden het te oppervlakkig voor woorden. Ook financieel was de film allesbehalve een succes. Met een productiebudget van $25 miljoen werd er uiteindelijk $1.1 miljoen opgehaald bij de Box Office.

Avontuurlijk
Hoewel het eindproduct niet om over naar huis te schrijven was, bleek de productie van Dark Tide allesbehalve saai. Zo werden er zes weken lang opnames gedaan in Zuid-Afrika op een klein bootje, met echte witte haaien.



Hoewel het niet het hoogtepunt van haar carrière was, markeerde Dark Tide wel het begin van een nieuw huwelijk. Op de filmset kreeg ze een relatie met tegenspeler Olivier Martinez, met wie ze in 2013 trouwde. Mocht je Dark Tide zelf willen zien, dan kan dat via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair