Grote schurk uit 'Avengers'-film keert definitief terug in het Marvel Cinematic Universe

Grote schurk uit 'Avengers'-film keert definitief terug in het Marvel Cinematic Universe

James Spader maakt zijn opwachting als de moordlustige robot Ultron in een nieuwe Disney+-serie.

Ultron, de iconische schurk uit de tweede Avengers-film Age of Ultron, keert terug naar het Marvel Cinematic Universe (MCU). James Spader, die de sinistere robot zijn stem leende, zal opnieuw zijn opwachting maken in een nieuwe Disney+ serie die een vervolg vormt op WandaVision.

In deze serie, voorlopig getiteld Vision Quest, staat het personage Vision centraal, gespeeld door Paul Bettany.

Een witte Vision
Vision, die in Avengers: Infinity War werd vernietigd door Thanos, kreeg een nieuwe kans aan het einde van WandaVision toen een witte variant van de android werd gecreëerd. Deze 'Witte Vision' bevindt zich in een staat van verwarring en zoekt naar een nieuw doel in zijn leven.

De aankomende serie, waaraan gewerkt wordt door Terry Matalas, bekend van Star Trek: Picard, zal zich richten op deze zoektocht van Vision.

De terugkeer van Ultron
Welke rol Ultron zal spelen in deze nieuwe serie is nog een mysterie. Ultron, oorspronkelijk gecreëerd door Tony Stark met het doel de mensheid te beschermen, veranderde in een bedreiging voor de aarde nadat zijn kunstmatige intelligentie zich tegen de mensheid keerde. Aan het einde van Age of Ultron leek de robot vernietigd, maar zijn terugkeer roept nu veel vragen op.


Hoewel de opnames voor Vision Quest pas in 2026 beginnen, blijft het MCU niet stilzitten. In de tussentijd kunnen fans zich verheugen op een ander vervolg op WandaVision. De serie Agatha All Along, die draait om het personage Agatha Harkness, gaat op 18 september in première op Disney+.

Ook interessant
De keiharde Marvel-film 'Kraven the Hunter' zie je vanaf deze dag in de bioscoop
Het MCU staat dit jaar op een laag pitje, met Deadpool & Wolverine als enige release. Tóch is het niet de enigste film gebaseerd op de stripboeken van Marvel die dit jaar... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair