Deze geflopte fantasyfilm met Idris Elba verdient een tweede kans

Deze geflopte fantasyfilm met Idris Elba verdient een tweede kans

Voor 'Furiosa' bracht George Miller 'Three Thousand Years of Longing' uit.

Het komt regelmatig voor dat dure bioscoopfilms flink floppen. Als je alleen al naar dit jaar kijkt, heb je films als Borderlands en Madame Web die geen winst wisten te maken. Dat een film flopt, betekent echter niet altijd dat de film ook slecht is. Het tegenovergestelde is soms juist waar.

Een goed voorbeeld van een goede film die financieel flopte, is Three Thousand Years of Longing van topregisseur George Miller.

Verhaal
Dr. Alithea Binnie (Tilda Swinton) is een academicus - content met haar leven en een schepsel van de rede. Terwijl ze in Istanbul een conferentie bijwoont, ontmoet ze toevallig een Djinn (Idris Elba) die haar drie wensen biedt in ruil voor zijn vrijheid. Dit levert twee problemen op.

Ten eerste twijfelt ze eraan of hij echt is en ten tweede, omdat ze een geleerde is op het gebied van verhalen en mythologie, kent ze alle waarschuwende verhalen over wensen die verkeerd zijn gegaan. De Djinn bepleit zijn zaak door haar fantastische verhalen over zijn verleden te vertellen. Uiteindelijk wordt ze verleid en doet ze een wens die hen beiden verrast.

Helaas geflopt
Three Thousand Years of Longing markeerde de terugkeer van de legendarische George Miller na Mad Max: Fury Road. De film werd sterk ontvangen, zo gaf FilmTotaal-recensent Aram Rook de film vier sterren.


De sterke ontvangst was helaas niet genoeg om mensen in de bioscoop te krijgen. De film wist slechts 20 miljoen dollar om te zetten terwijl het productiebudget maar liefst 60 miljoen dollar bedroeg.

Opnieuw een flop
George Miller bracht eerder dit jaar nog Furiosa: A Mad Max Saga uit. Ook deze film werd enorm sterk ontvangen, maar stelde teleur aan de box-office.


Je bekijkt Three Thousand Years of Longing nu op Prime Video, Furiosa is sinds kort te streamen op HBO Max.

Ook interessant
Geflopte scifi-film met Brad Pitt is eigenlijk meer dan de moeite waard
Het komt regelmatig voor dat bioscoopfilms flink floppen. Als je alleen al naar verleden jaar kijkt, heb je films... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair