Deze bekende misdaadfilm met John Travolta scoort 0% op Rotten Tomatoes

Deze bekende misdaadfilm met John Travolta scoort 0% op Rotten Tomatoes

'Gotti' is een biografische misdaadfilm over de New Yorkse maffiabaas John Gotti.

John Travolta heeft al een lange carrière achter de rug. Nadat hij begon op televisie, werd hij een grote filmster met rollen in onder andere Saturday Night Fever, Grease en Pulp Fiction. Nu acteert Travolta nog steeds, maar de films waarin hij speelt zijn niet altijd een succes. Dit was het geval met Gotti.

Gotti is een biografische misdaadfilm uit 2018, die werd geregisseerd door Kevin Connolly en geschreven door Lem Dobbs en Leo Rossi. Travolta speelt de hoofdrol van John Gotti, samen met zijn echte vrouw Kelly Preston, die Gotti's vrouw Victoria speelt in haar voorlaatste film. Travolta kreeg de titelrol omdat de Gotti-familie persoonlijk om hem had gevraagd.

Verhaal
Gotti volgt het verhaal van de New Yorkse maffiabaas John Gotti, die de baas was van de Gambino-misdaadfamilie in New York City. Hij gaf opdracht tot en hielp bij het orkestreren van de moord op Gambino-baas Paul Castellano in december 1985 en nam kort daarna de leiding over de familie over. De Gambino-misdaadfamilie was destijds de grootste en machtigste misdaadorganisatie in het land.

John Gotti's flamboyante stijl en uitgesproken persoonlijkheid maakten hem tot een van de beroemdste gangsters van de 20e eeuw. In de film volgen we zijn leven en zijn relatie met zijn zoon die, hoewel hij werd opgevoed om een leven van misdaad te leiden, ervoor koos om die wereld achter zich te laten en zichzelf en de naam Gotti te verlossen.

Flop
Gotti was zowel kritisch als commercieel een flop. De film bracht slechts 6 miljoen dollar op met een productiebudget van 10 miljoen dollar. Het werd unaniem afgekeurd door critici, die het schrijven, de esthetiek en de acteerprestaties (met uitzondering van die van Travolta, die enige lof ontving) betreurden. Het gebruik van make-up kreeg echter enige positieve opmerkingen.


Het is een van de weinige films die een score van 0% heeft op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidde simpelweg: "Fuhgeddaboudit." Bij de Golden Raspberry Awards was Gotti genomineerd voor zes Razzies, waaronder Slechtste Film en Slechtste Acteur voor Travolta.

Kijken?
Wil je Travolta toch eens zien in Gotti? Je kan de film bekijken op Videoland en je kan het ook huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair