Het floppen van 'Crimson Peak' heeft een voornaamste oorzaak volgens Guillermo del Toro

Het floppen van 'Crimson Peak' heeft een voornaamste oorzaak volgens Guillermo del Toro

De duistere mysteriefilm met Tom Hiddleston en Mia Wasikowska leverde wereldwijd slechts 74 miljoen dollar op.

Guillermo del Toro wordt algemeen beschouwd als een van de beste filmmakers die we nu hebben. Vorig jaar won hij nog de Oscar voor Best Animated Feature met Pinocchio.

Maar niet alle films van de Mexicaanse regisseur zijn succesvol geweest. In 2015 verscheen Crimson Peak met Mia Wasikowska en Tom Hiddleston. Die film haalde wereldwijd slechts 74 miljoen dollar op in de bioscoop.

Crimson Peak
De film is een romance in een gotische stijl. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 20e eeuw en gaat over de jonge auteur Edith (Wasikowska) die met haar nieuwe man (Hiddleston) in zijn ouderlijk huis gaat wonen.

Al snel gebeuren er vreemde dingen in het huis. Niet alleen krijgt Edith te maken met de zus van haar nieuwe man, ook doen er zich geestelijke verschijningen voor. En het huis zelf lijkt te leven...

Geen horror
Volgens Del Toro flopte de film vanwege de marketing. "Wat die film altijd zal blijven achtervolgen is dat hij werd verkocht als een horrorfilm," zo vertelt hij in een interview. "We openden in oktober en oktober is de maand van Halloween."


Maar volgens Del Toro moest de focus juist ergens anders liggen. "Ik zei: 'Je moet de romantiek promoten en je moet het mysterie promoten. Het laatste wat je wilt doen is het als horror promoten.'"

Frankenstein
Del Toro is momenteel bezig met het maken van zijn langverwachte Frankenstein-adaptatie. Acteurs Jacob Elordi, Mia Goth en Oscar Isaac spelen in die film mee. Crimson Peak is momenteel te zien op Prime Video.




NieuwsFilm

meest populair