'Joker: Folie à Deux' wordt zeker geen musical, dus verwacht geen dansende politieagenten

'Joker: Folie à Deux' wordt zeker geen musical, dus verwacht geen dansende politieagenten

Langverwachte 'Joker'-vervolg verschijnt in oktober, met logische zangpartijen tussen Arthur en Harley Quinn.

Deze herfst komt het langverwachte vervolg op Joker naar het witte scherm. Hoewel de film lange tijd werd gepromoot als een echte musicalfilm met veel liedjes, blijkt dat volgens regisseur Todd Philips (The Hangover, Joker) toch net anders te liggen.

In een interview vertelde hij dat de term 'musical' associaties oproept van grote zang- en dansnummers. In Joker: Folie à Deux zullen de muzikale nummers gevormd worden door de intieme communicatie tussen Arthur (Joaquin Phoenix) en Harley (Lady Gaga).

Natuurlijk zingen
We hoeven dus niet te verwachten dat iedereen in Arkham ineens gaat dansen. Maar zegt Phillips: "De meeste muziek in de film is eigenlijk gewoon dialoog. Het is gewoon Arthur die niet de woorden heeft om te zeggen wat hij wil zeggen, dus zingt hij ze in plaats daarvan."

Lady Gaga benadrukt ook dat noch zij, noch Phoenix' karakter professionele karakters zijn en dat zingen daarom natuurlijk in het verhaal verweven wordt.

Harley Quinn
Het personage van Harley Quinn is aangepast aan de duistere wereld van Gotham en is complex, manipulatief. Maar ze mist wel de kenmerken van de hoge stem en brutale houding uit de strips.


Phillips wilde namelijk een vrouwelijke tegenhanger creëren voor Arthur Fleck. Iemand die de psychotische aard deelt in wat hij een "psychotische tango" noemt.

Release Joker 2
Joker: Folie à Deux verschijnt op 3 oktober bij ons in de bioscopen.




NieuwsFilm

meest populair