Eerste recensies voor de nieuwe 'The Crow': kijken of skippen?

Eerste recensies voor de nieuwe 'The Crow': kijken of skippen?

Deze week ging dan eindelijk de langverwachte nieuw The Crow in première.

Regelmatig verschijnen er remakes/reboots op het witte doek die een franchise een compleet nieuw gezicht geven en ook goed worden ontvangen. De grote vraag nu is of dat ook het geval is met The Crow.

De eerste verfilming van de comic van James O'Barr verscheen in 1994. De goed ontvangen film van regisseur Alex Proyas is vooral bekend om de dood van hoofdrolspeler Brandon Lee. Hij werd tijdens de opnames geraakt door een kogel. Niet veel later kwam hij te overlijden. De nieuwe film weerde alle vuurwapens van de set.

Recensies
De 2024-versie is geregisseerd door Rupert Sanders (Ghost in the Shell) en de titelrol is voor Bill Skarsgård, bekend uit de It-films. De ontvangst is teleurstellend.

Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op slechts 22 procent na 41 recensies, met een 4,1 als gemiddelde beoordeling. Het cijfer op IMDb staat voorlopig op een 5,2 na ruim duizend stemmen.

"Verbijsterende film"
"Een werkelijk verbijsterende film," aldus Esther Zuckerman van Bloomberg News. "Hoe heeft Hollywood decennialang geworsteld om deze film opnieuw te maken en hoe kunnen ze dan met zo'n matig product eindigen?"


"The Crow is niet slecht - en wordt beter naarmate het vordert - maar het is vooral een uitvoering van dwaasheid. De film kan Lee en het origineel uit 1994 niet negeren, zelfs al bouwt het een meer allegorisch geraamte voor de smartphonegeneratie," vindt Mark Kennedy van Associated Press.

Ook interessant
'The Crow': iets te stoer voor zijn eigen bestwil
De originele The Crow was een regelrechte hit en instant cultklassieker. Om zoveel mogelijk geld te persen uit de franchise volgden vele films, series en reboots. Helaas de een nog slechter dan.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair