Hollywood zonder vuurwapens: een nieuwe richting met 'The Crow'-reboot

Hollywood zonder vuurwapens: een nieuwe richting met 'The Crow'-reboot

Regisseur Rupert Sanders laat zich erover uit en geef hem eens ongelijk.

Over niet al te lang verschijnt The Crow-reboot. Niet iedereen kijkt hier naar uit en er was al behoorlijk wat kritiek, maar de laatste clips werden dan wel weer goed onthaald. Er is echter iets dat de film van Rupert Sanders zeker wel goed doet.

Ondanks het feit dat de nieuwe versie R-rated is en vol zit met bloederige en gewelddadige scènes, besloot regisseur Sanders geen enkel echt vuurwapen toe te staan op de set. Hij besloot om de volledige film op te nemen met 'Airsoft guns' of nepwapens.

Goede reden
Tijdens een recent interview laat Sanders zich erover uit: "Veiligheid staat bij ons voorop. Het is gevaarlijk om je op een filmset te bevinden. Auto's knallen op hoge snelheid langs je, stuntmannen moeten van grote hoogtes springen en de set staat vol met grote, zware apparatuur".

"Vanaf dag een hebben wij besloten zo veilig mogelijk te werk gaan. Ik wil geen onnodig risico nemen, dus er was geen enkel echt wapen aanwezig. Het maakt niet uit hoe voorzichtig je bent, het kan toch altijd fout gaan".

Ongelukken
Het is niet vreemd dat Sanders besloot echte wapens te verbannen. In 2021 kwam cameravrouw Halyna Hutchins om het leven tijdens de opnames van Rust. De originele The Crow hoofdrolspeler Brandon Lee werd eveneens per ongeluk doodgeschoten.



Hollywood zou nu open staan om echte wapens minder en minder te gebruiken, zodat tragische gebeurtenissen zoals deze niet meer voorkomen. The Crow-reboot toont aan dat zelfs als het om een keiharde actiefilm gaat dit ook gewoon mogelijk is.

NieuwsFilm

meest populair