Vergeten animatiefilm van $283 miljoen op Netflix scoort direct ijzersterk

Vergeten animatiefilm van $283 miljoen op Netflix scoort direct ijzersterk

Een soort van spin-off van Fast & Furious met een razendsnelle slak.

De tagline van Turbo is "He's fast. They're furious." en daarmee werd geknipoogd naar de razendsnelle franchise Fast & Furious. Waar iedereen die films kent, zijn velen de animatiefilm van DreamWorks allang vergeten. Nu staat de film op plaats acht in de Netflix Top 10.

Turbo komt uit 2013 en is geregisseerd door David Soren (Captain Underpants: The First Epic Movie). Netflix omschrijft de animatiefilm met woorden als "Geestig, Meeslepend" en "Kids". In de Engelstalige versie hoor je stemmen van onder andere Ryan Reynolds (Turbo), Paul Giamatti (Chet Turbo) en Samuel L. Jackson (Whiplash).

Prima ontvangst
Turbo racete naar een nette 67 procent op de Tomatometer en de Popcornmeter staat op een vergelijkbare 65 procent. Wereldwijd haalde de snelle slak een mooie $283 miljoen op bij een productiebudget van zo'n $130 miljoen.

"De film is lang niet zo inventief als het bizarre uitgangspunt doet vermoeden, maar Turbo biedt net genoeg kleurrijk visueel spektakel en aanstekelijke stemmen om aan te bevelen als een ontspannen avontuur voor het hele gezin," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Nu op Netflix
Wil je Turbo graag zien? Je vindt de animatiefilm nu hier op Netflix.


De synopsis: Deze slak is bezeten door snelheid en wil 's werelds beste autoracer worden. Hij krijgt zijn kans als hij door een ongeluk opeens razendsnel wordt.

NieuwsFilm

meest populair