Zo denkt regisseur Fede Álvarez over 'Alien: Romulus 2'

Zo denkt regisseur Fede Álvarez over 'Alien: Romulus 2'

De filmmaker zegt niet nee tegen een vervolg, maar zal hier wel zijn tijd voor nemen.

Regisseur Fede Álvarez heeft nieuw leven weten in te blazen in de Alien-franchise met zijn sterk onthaalde Alien: Romulus. Recentelijk liet hij nog weten open te staan voor een nieuwe Alien vs Predator-film, maar komt het ook nog van een Romulus-vervolg?

Alien: Romulus scoort eigenlijk op alle fronten mooie punten. Niet alleen is het een box-office hit, de film weet ook te overtuigen op de grootste filmwebsites. Zo staat het op Rotten Tomatoes bijvoorbeeld op een hele overtuigende 81% en is nu al 'Certified Fresh'.

Meer
Niet zo heel gek dus, dat fans nu al hopen dat het zal komen van een vervolg. Álvarez ziet dit zelf ook wel zitten. Tijdens een recent interview laat de filmmaker zich erover uit: "Kijk, als ik een film maak denk ik nooit na over sequels of franchises".

"Mijn doel is om een goede film te leveren. Ik focus me op het verhaal waar ik op dat moment mee bezig ben. Het is pas achteraf, wanneer ik klaar ben, dat ik daarbij stil sta. Dan begin ik mezelf vragen te stellen over wat nog zou kunnen zijn".

Grote kans
Zo vervolgt Álvarez: "Wat gebeurt er wanneer de personages Yvaga bereiken? Is dit een magische plek of juist iets uit een nachtmerrie? Als kijker weten wij dat dit waarschijnlijk vreselijk zal zijn, maar de personages hebben hoop en zijn optimistisch".



"Die dualiteit heeft wel iets en daar sta ik op dit moment nu wel veel bij stil. Toen ik erover nadacht zei ik tegen mezelf: "Wow, dat klinkt wel echt als een waardige sequel" Mocht het hier van komen, dan neem ik er wel de tijd voor, maar ik heb wel al de nodige ideeën!"

NieuwsFilm

meest populair