Deze scifi-actiefilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze scifi-actiefilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

De nieuwste 'Hunger Games'-film is een hoogtepunt van de franchise.

Het verfilmen van een geliefd boek of graphic novel kan verschillende uitkomsten hebben: zo kun je bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar vaak gaat het compleet mis. Geslaagde boekverfilmingen verdienen daarom meer aandacht.

Onlangs legden we al de focus op adaptaties als Big Fish, A Monster Calls en Logan. Vandaag zetten we de recente film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes.

Verhaal
De film vertelt het verhaal van Coriolanus Snow (Tom Blyth), jaren voordat hij de tirannieke president van Panem zou worden zoals we zagen in de vier vorige Hunger Games-films. Hij is jong, zeer vastberaden en hoewel zijn familie in moeilijke tijden is beland, ziet Coriolanus een kans op een verandering in zijn lot.

Hij wordt namelijk gekozen als mentor voor de tiende Hunger Games, maar zijn vreugde wordt verstoord wanneer hij wordt toegewezen om een ??meisje genaamd Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) uit het verarmde District 12 te begeleiden.

Verfilming
De The Hunger Games-boeken van Suzanne Collins waren onwijs populair, dus het was geen verrassing dat de verfilmingen een groot succes waren. De filmreeks kwam in 2014 ten einde met Mockingjay - Part 2, maar Lionsgate Films maakte in 2019 bekend dat de ontwikkeling van Collins' aankomende boek al gaande was.


Collins bracht in mei 2020 het The Ballad of Songbirds & Snakes-boek uit en drie jaar later verscheen de verfilming in de bioscoop. Regisseur Francis Lawrence overwoog wegens de lengte van het boek de film in tweeën te splitsen, maar besloot dit toch niet te doen. Toen hij dit deed met de Mockingjay-films vond hij namelijk dat het niet goed uitpakte.

Vervolg
De film werd over het algemeen goed ontvangen. FilmTotaal-recensente Julia Maria Keers gaf de prequel zelfs vierenhalve ster. De recensie lees je hier. Het was ook een financieel succes, dus het is niet gek dat de volgende Hunger Games-film al is aangekondigd.


Het betreft hier de verfilming van het aankomende boek van Suzanne Collins genaamd Sunrise on the Reaping. Dit boek speelt zich 40 jaar na The Ballad of Songbirds & Snakes af en vertelt het verhaal van de 50e Hunger Games. Deze werd gewonnen door Haymitch Abernathy, die in de originele films gespeeld werd door Woody Harrelson.

NieuwsFilm

meest populair