Film by the Sea in Vlissingen lanceert line-up: veel literatuur en genrefilms

Film by the Sea in Vlissingen lanceert line-up: veel literatuur en genrefilms

Liefhebbers van de genrefilm kunnen dit jaar hun Zeeuwse hart ophalen in Vlissingen, alwaar het Film by the Sea een aardige selectie heeft gemaakt

De najaarsfilmfestivals in Nederland gaan vlammend van start dit jaar, want Film By The Sea heeft een heerlijke line-up samengesteld. Gisteren kwam het volledige programma van het kustfestival naar buiten: dit jaar staan er ruim 50 gloednieuwe titels op het programma.

In de hoofdcompetitie van het festival, de Film & Literatuur Competitie, worden films vertoond die een speciale band hebben met een geschreven werk. In de competitie vinden we onder andere The Outrun van Nora Fingscheidt met Saoirse Ronan (Lady Bird) in de hoofdrol, Handling the Undead van Thea Hvistendahl met Renate Reinsve (Worst Person in the World) en het Nederlandse Hokwerda's Kind van Boudewijn Koole.

Genrefilms
De liefhebbers van de genrefilm hebben een extra reden om Vlissingen dit jaar op hun verlanglijstje te zetten, want een aantal toppers uit het bioscoopprogramma van dit jaar (en hoogstwaarschijnlijk ook 2025) vinden we nu al in Vlissingen. Beetlejuice Beetlejuice van Tim Burton, de betoverende animatiefilm Flow en de nu al legendarische body-horrorfilm The Substance, die furore maakte op het afgelopen festival van Cannes.

Ze zijn in Vlissingen extra trots op de toevoeging van de serial killer thriller Strange Darling. De film zal later dit jaar in de Nederlandse bioscopen komen, maar wil in Vlissingen al de nodige tongen los maken.



De 26ste editie van Film By The Sea vindt plaats van 6 tot en met 15 september, met het grootste deel van de filmvertoningen in de CineCity. Het festival opent met Michiel van Erp's Een Schitterend Gebrek en sluit met de potentiële Oscarkandidaat Sing Sing, die veel stof deed opwaaien tijdens het voorjaarsfestival Sundance

NieuwsFilm

meest populair