Een Schitterend Gebrek
De Engelse verfilming van de Nederlandse klassieker is net zo hartveroverend en betoverend.
play

6,4 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Nederland
  • België
  • Italië
108 Min Nederland

Lucia is de eerste en grote liefde van Giacomo Casanova. Ze verlaat Italië en vestigt zich in Amsterdam nadat haar gezicht is aangetast door de pokken. Zestien jaar later, als Lucia zich opnieuw heeft uitgevonden als de gesluierde courtisane Galathée, ontmoeten ze elkaar weer. Zonder haar ware identiteit en gezicht te onthullen, worden Lucia en Casanova weer geliefden. Durft Lucia zichzelf te ontmaskeren en haar ware identiteit te onthullen zodat ze echt vrij kan zijn tegenover zichzelf en Casanova?

Alt titel
A Beautiful Imperfection
Regie
Michiel van Erp
Cast
Sam Hazeldine, Ruth Becquart, Maarten Heijmans, Simonetta Solder, Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Gaia Bermani Amaral, Riccardo Gamba, Josh Goulding, Igor Horvat, Angela Sant'Albano, Niccolò Besio, Melanie Neu, Finn Poncin, Juda Goslinga, Bert Hana, Loes Schnepper, Majd Mardo.
Release
12.09.2024
Release NL
12.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Michiel van Erp | Scenario: Arthur Japin, Ursula Rani Sarma | Cast: Dar Zuzovsky (Lucia), Jonah Hauer-King (Giacomo Casanova), Sam Hazeldine (Jamieson), Ruth Becquart (Zelide), Maarten Heijmans (Jan van der Kemp), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2024

Het gebeurt niet vaak dat de openingsscènes van boekverfilmingen precies zijn zoals je ze had voorgesteld. Juist omdat onze verbeelding zo persoonlijk is, is het een onmogelijke opgave voor regisseurs om daar aan tegemoet te komen. Toch is het Michiel van Erp gelukt. Zodra de volwassen Lucia in beeld verschijnt als de gesluierde Galathée in het rode schouwburgpluche, overvalt je het griezelige gevoel: daar zit ze echt, dat is haar.

Een Schitterend Gebrek van Arthur Japin verscheen in 2003 bij de Arbeiderspers en is inmiddels toe aan de eenenzeventigste druk. Talloze lezers hebben het veelbewogen liefdesverhaal van Giacomo Casanova en Lucia in hun hart gesloten. Japin werd bij het lezen van de memoires van Casanova gegrepen doordat de vrouwenversierder in eerste instantie ontzettend verliefd op zijn Lucia werd, maar later enkel nog in een bijzin schreef dat hij haar had gezien in een bordeel en dat ze verminkt was. Japin moet hebben gedacht van: "oké vriend, dit was het?" En gaf eigen invulling aan Lucia's verhaal.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Een Schitterend Gebrek Nieuwsberichten