Hartverscheurende Studio Ghibli-film verschijnt volgende maand op Netflix

Hartverscheurende Studio Ghibli-film verschijnt volgende maand op Netflix

Na onder andere 'Spirited Away','Howl's Moving Castle', 'Kiki's Delivery Service' en 'My Neighbor Totoro' heeft nu de meest emotionele Ghibli-titel zijn weg gevonden naar de streamer.

We hebben goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat vandaag is bevestigd dat er weer een Studio Ghibli-film naar Netflix komt.

Het slechte nieuws is dat je zeker weten zakdoekjes moet halen voor de gelegenheid, want het gaat over de hartverscheurende Grave of the Fireflies.

Het lot van weeskinderen Seita en Setsuko
De film die in 1988 voor het eerst uitkwam is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Akiyuki Nosaka en speelt zich af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal beschrijft het tragische lot van de weeskinderen Seita en Setsuko. De kinderen proberen te overleven te midden van de verschrikkingen en verwoestingen in het Japan van na de oorlog.

Een perfecte score
De film werd geregisseerd door wijlen Isao Takahata, één van de medeoprichters van Studio Ghibli en wist een perfecte score van 100 procent, gebaseerd op 45 recensies, te behalen op Rotten Tomatoes.



Grave of the Fireflies is vanaf 16 september te streamen op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair