De ultieme gadget van James Bond die iedereen wel wil hebben

De ultieme gadget van James Bond die iedereen wel wil hebben

Het gouden pistool uit The Man with the Golden Gun kon je ooit echt kopen.

Een paar dagen geleden keken we al naar een briljante gadget van Q, die te zien is in The Living Daylights. Dit keer hebben we een bekendere 007-gadget en wel het voorwerp uit de titel van de negende film in de bekende James Bond-filmreeks.

Het gouden wapen uit The Man with the Golden Gun uit 1974 is een bijzondere gadget. Uiteraard niet om mee te schieten, maar eerder voor de sier. De 'Golden Gun' is misschien wel het meest unieke wapen uit de filmgeschiedenis.

Golden Gun
In The Man with the Golden Gun is het gouden pistool eigendom van de schurk Francisco Scaramanga, gespeeld door wijlen Christopher Lee. Het wapen ontstaat door een pen, een aansteker, manchetknopen en een sigarettenkoker te combineren. Het wapen kan slechts eenmaal schieten. In deze film was Lee zijn collega-acteur Roger Moore duidelijk de baas.

In The Man with the Golden Gun ontvangt James Bond een kogelbrief en gaat hij op zoek naar de beruchte huurmoordenaar Scaramanga in de Oriënt. Naast de brief lijkt deze gevaarlijke misdadiger ook achter de verdwijning van een dodelijk wapen te zitten.

"Echte versie" te koop
Alweer even geleden kon je een replica - de Scaramanga's 24ct Golden Gun Prop Replica - kopen van de Golden Gun. Er werden 500 gouden pistolen gemaakt en werden op de website 007store.com verkocht. De replica kostte maar liefst ongeveer duizend euro, maar dan kreeg je wel iets moois.


Ook interessant
Philips onthult een echte 'James Bond'-gadget voor op het werk of school
James Bond beschikt in bijna elke film over speciale gadgets, maar nu heb je zelf ook de mogelijkheid om iets meer op 007 te lijken. Het gaat hier om de Philips... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair