Deze briljante gadget uit James Bond is een ware must voor in je huiskamer

Deze briljante gadget uit James Bond is een ware must voor in je huiskamer

De zogenaamde mensetende bank uit The Living Daylights moet je hebben.

Soms zijn er gadgets in de James Bond-films die je graag zou willen hebben. Denk aan de prachtige auto's van 007 of zijn horloges. Maar de geheim agent krijgt soms gadgets voorgeschoteld van Q die wel erg uitzonderlijk zijn.

Een van de grootste en misschien wel briljante voorbeelden is de bank in de film The Living Daylights uit 1987, waarin Timothy Dalton te zien is als Bond. Als hij de faciliteit van Q van wijlen Desmond Llewelyn bezoekt, zien we een "mensetende" bank in actie.

Onmisbare gadget
Nu is de bank niet direct een musthave gadget, maar soms zou deze zomaar goed van pas kunnen komen. Misschien als je partner weer ligt te niksen, je schoonmonster vervelende opmerkingen maakt of je kinderen aan het ruziën zijn.

De bank "eet" namelijk de persoon die erop gaat zitten. Degene die als eerste op de bank plaatsneemt verdwijnt in de bank door een ingenieus rolsysteem, terwijl de volgende persoon gewoon weer kan gaan zitten. Briljante uitvinding van Q natuurlijk.

Bewijs
Hieronder zie je een officiële clip uit The Living Daylights Bond bezoekt Q en ziet zijn Aston Martin V8, krijgt een Philips-sleutelhanger met stungas en lopers en krijgt een demonstratie van de bewuste bank.


Ook interessant
Deze jaren 80-gadget was zijn tijd ver vooruit: de Sony Video Walkman voor films onderweg
Tegenwoordig kijk je films en series waar je maar wilt, en dat doe je bijvoorbeeld op je mobiel, tablet of ouderwets op een televisie. In de jaren 80 was de Walkman van... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair