Deze 'Blue Valentine'-scène ging Ryan Gosling te ver: "Ik kon het bijna niet aan"

Deze 'Blue Valentine'-scène ging Ryan Gosling te ver: "Ik kon het bijna niet aan"

Ook zijn collega Michelle Williams ging elke avond schreeuwend terug naar huis.

Ryan Gosling is al jarenlang een grote naam in Hollywood. De acteur heeft al meerdere malen aangetoond vrijwel elk genre aan te kunnen, maar soms gaat iets ook wel hem te ver. Dit was ook het geval met Blue Valentine.

In Blue Valentine kruipt Gosling in de huid van Dean, die een relatie krijgt met Cindy (Michelle Williams). We zien hoe de twee elkaar leren kennen, verliefd op elkaar worden en trouwen. Helaas brengt de evolutie van hun huwelijk niet alleen leuke dingen mee en zien we ook hoe ze uit elkaar groeien.

Intens
Het sterk gespeeld huwelijksdrama, dat werd geregisseerd door Derek Cianfrance, wordt steeds aangrijpender door het heden en verleden met elkaar te verweven én te laten contrasteren.

Hoewel dit erg goed in beeld wordt gebracht, was het voor de twee acteurs lang niet altijd makkelijk. Waar de twee elkaar nog lief hebben in het begin, loopt dit al snel uit tot haat, waardoor ook de intensiteit van de scènes toenam.

Reactie
Voor Gosling ging dit soms te ver. Zo gaf hij aan dat hij het behoorlijk moeilijk vond om de vele persoonlijke en ongeraffineerde momenten op het scherm vast te leggen. De acteur liet dan ook weten dat voornamelijk de expliciete seksuele scènes een uitdaging voor hem waren.


Williams deelt die mening. Zo zei de actrice al eerder: "Het begin van de relatie was spannend en leuk om op te nemen, maar het wordt al snel duister. Deze intense scènes leken wel voor eeuwig te duren. Elke avond wanneer ik na de opnames naar huis ging zette ik in de auto keihard de muziek op en schreeuwde ik zo hard mogelijk. Het was mijn manier om te ontsnappen".

Succes
Ondanks het feit dat de acteurs het allebei behoorlijk intens vonden, pakte het wel erg goed uit. Blue Valentine werd sterk onthaald en scoort hele mooie cijfers, zoals bijvoorbeeld een 7,3 op IMDb en zelfs een 86% op Rotten Tomatoes.


Interesse? Bekijk deze dan nu op Pathé Thuis, NL Ziet of Videoland.

NieuwsFilm

meest populair