Deze scifi-horrorfilm was de laatste film van 20th Century Fox

Deze scifi-horrorfilm was de laatste film van 20th Century Fox

'Underwater' was de laatste film die de studio 20th Century Fox onder die naam heeft uitgebracht.

Tot 2020 bestond de filmstudio 20th Century Fox onder deze naam. Disney kocht in 2019 de studio, die begin 2020 werd hernoemd naar 20th Century Studios. De studio nam zijn huidige naam aan om verwarring met Fox Corporation te voorkomen. Dat jaar bracht de studio de laatste film uit onder de originele naam.

De laatste film die werd uitgebracht onder de naam 20th Century Fox was de scifi-horrorfilm Underwater. Het was een coproductie met TSG Entertainment en Chernin Entertainment. De film werd geregisseerd door William Eubank met Kristen Stewart, Vincent Cassel, Jessica Henwick, John Gallagher Jr., Mamoudou Athie en T.J. Miller in de hoofdrollen.

Verhaal
Underwater speelt zich af in 2050 en volgt een groep werknemers in een boorinstallatie op de bodem van de oceaan. Het noodlot slaat toe wanneer water door de muren van een boorstation breekt na een onbekende, enorme aardbeving.

De groep moet nu een weg vinden over de oceaanbodem naar een ander station, terwijl ze worden bedreigd door de enorme druk, donker water en een constant tekort aan zuurstof. Daarnaast worden ze aangevallen door mysterieuze en dodelijke wezens die nog nooit eerder zijn gezien.

Financiële flop
De film ontving gemengde recensies van critici en was een financiële flop, met een wereldwijde opbrengst van 40 miljoen dollar tegenover een productiebudget tussen 50 en 65 miljoen dollar. Zo heeft Underwater een score van 48% op Rotten Tomatoes.


De kritische consensus op de website luidt: "Underwater's sterke cast en stijlvolle regie zijn niet voldoende om af te leiden van het sterke gevoel van déjà vu dat wordt opgewekt door het afgeleide verhaal van deze claustrofobische thriller."

Kijken?
Wil je Underwater zien? Je kan de film bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair