Regisseur van 'Alien: Romulus' verklaart de opvallende xenomorph aan het einde

Regisseur van 'Alien: Romulus' verklaart de opvallende xenomorph aan het einde

Fede Álvarez legt uit hoe zijn opvallende alien tot stand is gekomen.

Horrorregisseur Fede Álvarez, maker van Alien: Romulus, heeft meer verteld over het einde van zijn populaire griezelfilm. Net wanneer je als kijker dacht dat het voorbij was met de alien penarie, kwam er namelijk nog een onaangename verrassing de hoek omkijken.

Het laatste monster ziet eruit als een humanoïde, en niet als de typische monsterlijke xenomorph. In een interview vertelt Álvarez dat dit wezen een eerbetoon is aan de belangrijkste gebeurtenissen uit de films uit de Alien-serie. LET OP: Dit artikel bevat mogelijk spoilers. We raden je aan eerste de film te kijken

Vreemde baby
Wanneer Kay een cocon baart lijkt het in eerste instantie een normale baby te bevatten. Maar dan verandert het in iets heel anders: een hybride van menselijk en alien-DNA.

Dit wezen kan beste worden omschreven als een mix van Engineers, zoals gezien in Ridley Scotts Prometheus, met een beetje xenomorph, en het nageslacht dat Ripley baart in Alien: Resurrection.

Eerbetoon
Álvarez geeft toe dat zijn zoon als eerste de gelijkenis opmerkte: "Hij had onlangs met een vriend van hem alle Alien-films gekeken, en toen het nageslacht tevoorschijn kwam, zei hij: 'Het is net zoals in Resurrection.' Ik had dat niet echt op die manier verwerkt - maar het is waar, het is dit gedrocht dat tevoorschijn komt."



De Uruguayaanse filmmaker wilde met het "zwarte goedje" verwijzen naar de oorsprong van het leven, zoals die werd geïntroduceerd in Promotheus, daarmee heeft hij een nieuwe soort geïntroduceerd, aangezien deze specifieke mix nooit eerder was vertoond in de Alien-films.

Alien vervolg
De film doet goede zaken aan de bioscoopkassa's en voert momenteel de ranglijsten aan in de VS. Álvarez is door Romulus zo gecharmeerd van de aliens geraakt, dat hij maar wat graag een vervolg op Alien vs Predator wil maken. To be continued?



NieuwsFilm

meest populair