Blockbuster 'Borderlands' breekt weer een opmerkelijk record

Blockbuster 'Borderlands' breekt weer een opmerkelijk record

Eli Roth's 'Borderlands' flopt nog harder met een kelderende bioscoopopbrengst.

Eli Roths nieuwste film, Borderlands werd al snoeihard neergehaald door de critici, wat het een 9% score opleverde op RottenTomatoes. Dat heeft een hoop bioscoopbezoekers afgeschrikt, want de bioscoopcijfers kelderden flink in de tweede week.

Na de première van de film op 9 augustus stroomden de kritische recensies binnen. De film behaalde nog steeds een vierde plaats aan de kassa, maar haalde niet meer dan 8,6 miljoen dollar binnen in het openingsweekend.

Negatief record
De situatie voor de gameverfilming verslechterde in het tweede weekend alleen maar meer. De film haalde slechts 2,35 miljoen binnen, wat zorgde voor een negatief record.

Dit is namelijk een daling van maar liefst 72%. Dit maakt het de grootste daling van een release in 2024 en overtreft daarmee MaXXXine daling van 69,1% en Bikeriders van 65,9%.

Flop van het jaar?
De film bracht tot nu toe slechts 13 miljoen dollar op in de VS en slechts 18 miljoen wereldwijd. En dat op een geschat budget van 110 miljoen dollar.


In de eerste helft van 2024 leek het erop dat Madame Web en Argylle de grote flops van het jaar zouden worden. Maar Borderlands neemt dat bedenkelijke stokje over.

NieuwsFilm

meest populair