Als je dit weet, dan kijk je 'Spider-Man 2' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Spider-Man 2' nooit meer

Tobey Maguire's Spider-Man films bevatten een opvallende fout in een bekende scène.

Hoewel Tom Holland veel harten heeft veroverd, blijft Tobey Maguire voor velen de meest memorabele Spider-Man. Hij speelde de superheld in maar liefst drie films, waarvan één toch wel een opvallend domme fout bevat.

De film Spider-Man is al weer 22 jaar oud en markeerde het begin van een zeer lucratieve franchise. De film volgt Peter Parker, gespeeld door Maguire, die zijn krachten ontdekt en het opneemt tegen de Green Goblin, gespeeld door Willem Dafoe.

Sequels
Vrijwel direct bleek de gemaskerde superheld een cultureel fenomeen. Spider-Man bracht wereldwijd meer dan $825 miljoen op bij de Box Office en lanceerde de carrières van zowel Maguire als James Franco en Kristen Dunst.

Vanwege het succes volgden er twee sequels: Spider-Man 2 en Spider-Man 3. Hoewel de franchise al na de eerste film niet stuk leek te kunnen gaan bij de fans, maakte regisseur Sam Raimi wel een erg domme fout in één van de sequels.

Spider-Man 2
In Spider-Man 2 wordt Doc Ock, gespeeld door Alfred Molina, gevraagd door Harry Osborne om Peter Parker te zoeken, omdat hij bevriend zou zijn met Spider-Man. Osborne verzoekt Doc Ock om Peter Parker geen pijn te doen.



De opdracht lijkt Doc Ock niet helemaal duidelijk te zijn.Terwijl Doc Ock op dat moment nog niet weet dat Parker daadwerkelijk Spider-Man is, neemt hij hem alles behalve rustig mee. Hij besluit namelijk om een auto tegen Parker en zijn vriendin MJ aan te gooien. De logica hiervan ontgaat aan meerdere fans.

Villain
Éen van de redenen van het agressieve gedrag van Doc Ock kan zijn dat hij van binnen puur en puur slecht is. Hoewel dat op andere momenten in de film wel duidelijk wordt gemaakt, blijft deze scène voor velen een puzzel.



De kans is ook groot dat het het resultaat is van een slordig scenario, of dat vooraf aan de desbetreffende scéne iets eruit is geknipt wat het geheel wel iets logischer zou kunnen maken. Mocht je zelf Spider-Man 2 weer willen kijken en zelf oordelen, dan kan je de film nu huren via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair