Horrorhit van $170 miljoen laat Netflix-kijkers deze week flink schreeuwen

Horrorhit van $170 miljoen laat Netflix-kijkers deze week flink schreeuwen

De zesde Scream-film uit 2023 wordt deze week op Netflix gezet.

Later deze week zet Netflix een van de grootste horrorhits uit 2023 online, namelijk Scream 6. Het vervolg op Scream uit 2022 was een groot succes dankzij een goede ontvangst en hoge opbrengsten aan de box office.

Scream 6 werd geregisseerd door Abigail-regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett. Acteurs als Melissa Barrera, Mason Gooding, Roger L. Jackson, Jenna Ortega, Jasmin Savoy Brown, Hayden Panettiere en Courteney Cox keren terug in hun rollen.

Sterk ontvangen
De zesde film in de reeks werd goed ontvangen en is 'certified fresh' op Rotten Tomatoes met 76 procent op de Tomatometer. De Audience Score staat zelfs op 91 procent. Maar niet iedereen bleek onder de indruk.

FilmTotaal-recensent Arjan Welles gaf de film twee sterren en schreef: "Scream VI is met de veel te lange speelduur onbedoeld lachwekkend, vooral wanneer het gevreesde masker afgaat. Dit nieuwe deel ontstijgt de grote hoeveelheden horrorrotzooi van C-niveau die op de vele streamingdiensten te vinden zijn niet."

Box office
Financieel deed de horrorfilm het prima door wereldwijd bijna $170 miljoen op te halen bij een productiebudget van ongeveer $34 miljoen. Scream 7 wordt geregisseerd door Kevin Williamson en Neve Campbell keert terug als Sidney Prescott. Ze was afwezig in deel zes.


Vanaf aankomende zondag kun je Scream 6 kijken op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair