De auditie van Bill Skarsgård voor Pennywise the Clown in 'It' geeft je koude rillingen

De auditie van Bill Skarsgård voor Pennywise the Clown in 'It' geeft je koude rillingen

De acteur was zo goed dat hij na de films ook terugkeert voor een serie.

Bill Skarsgard heeft al de nodige grote rollen gespeeld, maar zijn bekendste rol is zonder twijfel die van Pennywise the Clown in het It tweeluik. Hoewel hij behoorlijk angstaanjagend was als de clown, ziet hij er zonder make-up ook behoorlijk eng uit.

Skarsgard kroop voor de eerste keer in de huid van het monster in 2017. In het eerste It deel komen zeven kinderen, die bekend staan als de Losers Club, lijnrecht tegenover de horrorclown te staan in Maine. Het wordt hen al snel duidelijk dat Pennywise erger is dan hun donkerste nachtmerries.

Auditie
Toen er auditie voor de rol werd gedaan, sprong Skarsgard er al snel uit als de beste kandidaat. Eerlijk is eerlijk, zijn auditie verliep dan ook grandioos, want zelfs zonder de make-up en de Pennywise outfit weet hij je koude rillingen te geven.

De hoofdrolspeler kreeg dan ook veel lof voor zijn prestatie. Skarsgard wist een van Stephen Kings bekendste en engste personages overtuigend neer te zetten. Het eerste deel haalde maar liefst meer dan 700 miljoen dollar op wereldwijd en staat op Rotten Tomatoes op een hele mooie 85%.

Filmpje
Het videootje van Skarsgards auditie doet nu opnieuw de ronde. Eerlijk is eerlijk, de rol lijkt hem ook op het lijf geschreven te zijn. Hoewel het niet lijkt te komen van een derde film, komt er volgend jaar wel een serie aan genaamd Welcome to Derry, waarin de acteur opnieuw te zien zal zijn als Pennywise.



NieuwsFilm

meest populair