Schrijver 'Logan' over gewaagde openingsscène 'Deadpool & Wolverine': "een enorm compliment"

Schrijver 'Logan' over gewaagde openingsscène 'Deadpool & Wolverine': "een enorm compliment"

Michael Green bespreekt zijn reactie op de film en de scène waarvoor hij was gewaarschuwd.

Het was de grote vraag op de lippen van fans voordat Deadpool & Wolverine uitkwam: hoe zou de film omgaan met het 'perfecte' einde van Logan, Hugh Jackmans laatste film als het personage?

Zij die de film gezien hebben, weten dat Deadpool & Wolverine zelf ook met die vraag worstelt. De openingsscène heeft veel ophef teweeggebracht onder fans van Logan, waarbij sommigen vinden dat de film veel te ver gaat. Scenarist Michael Green denkt daar anders over.

LET OP: dit artikel bevat spoilers voor Logan en Deadpool & Wolverine!

Enorm compliment
Aan het einde van Logan sterft Wolverine, en aan het begin van de nieuwe film graaft Deadpool hem weer op. Green, die het scenario van Logan schreef, vertelt dat hij daarvoor werd gewaarschuwd. "[Mensen zeiden] 'Ik weet niet hoe je je daarover zult voelen,'" zo zegt hij.

Maar toen Green de film zag, vond hij het "een enorm compliment. (...) Het voelde minder alsof ze het einde van Logan probeerden te veranderen dan dat ze worstelden met het gevoel dat [de film nooit zo goed kon zijn als Logan]."

Green Lantern
Green is vol lof over de film, maar is opgelucht dat er geen grapjes over Green Lantern in zaten "omdat ik deels verantwoordelijk ben daarvoor." Hij schreef die film namelijk samen met drie andere schrijvers.


In eerdere Deadpool-films zaten die grapjes wel. Dat komt omdat Ryan Reynolds, die Deadpool speelt, ook de hoofdrol had in Green Lantern. Reynolds is er vrij open over dat hij daar spijt van heeft.

NieuwsFilm

meest populair