Twee iconische jaren 80-films krijgen schitterende LEGO-sets met duizenden bouwstenen

Twee iconische jaren 80-films krijgen schitterende LEGO-sets met duizenden bouwstenen

LEGO komt met sets van Gizmo uit Gremlins en de film The Goonies.

LEGO timmert flink aan de weg wat betreft eenmalige uitgaven die gebaseerd zijn op iconische films en series. Zo verscheen recent nog de prachtige set van Jaws. Nu is het duidelijk dat twee jaren '80-films in 2025 een gave set zullen krijgen.

De volgende films die LEGO IDEAS-sets krijgen zijn de '80-hits Gremlins uit 1984 van regisseur Chris Columbus en The Goonies uit 1985 van Richard Donner.

Jaren 80
De projecten komen voort uit een IDEAS-bouwwedstrijd van LEGO, met als thema de jaren 80. Twee ideeën worden nu uitgegeven als een commerciële set. De eerste is een set van Gizmo, het pluizige en schattige wezentje uit Gremlins.

Het eerste winnende IDEAS-project bestaat uit 400 stenen en als extraatje kan van Gizmo ook de Rambo-look worden aannemen door enkele items toe te voegen. Hoe LEGO met de winnende set omgaat is niet duidelijk. Dat wordt over een paar maanden bekend.

The Goonies
Het tweede winnende project is gebaseerd op The Goonies en bevat flink wat meer stenen en een hele reeks minifiguren, van Mikey, Brand, Chunk, Mouth, Andy, Stef, Data, Sloth, Jake, Francis en Mama Fratelli.


De set is bijzonder ingenieus, aangezien de ene kant is vormgegeven als het onderduikadres van de Fratellis en de bekende grotten uit de film. De andere kant is het piratenschip van One-Eyed Willy te zien.

Release in 2025
Wanneer de sets in 2025 verschijnen, is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat de fans van LEGO en films voorlopig nog niet zijn uitgebouwd.


Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.

Ook interessant
Eerste foto's van de enorme LEGO-set van een iconische film uit 1993
Het is al een tijdje bekend dat de iconische stop-motion film The Nightmare Before Christmas uit 1993 een eigen.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair