LEGO Review: Met deze set van 1.500 stukjes bouw je ultieme filmgeschiedenis

LEGO Review: Met deze set van 1.500 stukjes bouw je ultieme filmgeschiedenis

De set LEGO Ideas 21350 Jaws is een ware musthave voor de fans.

Alweer even geleden werd door LEGO een prachtige set aangekondigd in de LEGO IDEAS-reeks. Wel vaker is deze reeks gebaseerd op films en series. De nieuwste set is gebaseerd op een scène uit een filmklassieker van Steven Spielberg.

De set laat namelijk de aanval van de haai Bruce zien op de Orca, de boot van het personage Quint van acteur Robert Shaw. Op de boot zijn op het moment van de aanval ook Martin Brody (Roy Scheider) en Matt Hooper (Richard Dreyfuss) aanwezig. Dit gebeurt uiteraard in de film Jaws uit 1975.

Review LEGO Jaws
De set verscheen enkele dagen officieel op de website van LEGO en via het PR-bureau van LEGO hebben we een set opgestuurd gekregen, om te bouwen en te reviewen. En dat doen we hieronder.

De set bestaat uit bijna 1.500 stenen, drie minifiguren van Quint, Brody en Hooper en uiteraard ontbreekt de haai niet. Opvallend is dat de haai op twee manieren te bouwen is. De haai is volledig te bouwen en een deel van de haai is te plaatsen bij de boot om de scène compleet te maken.

Flink bouwwerk
De set bestaat uiteraard uit heel wat (papieren) zakjes en enkele losse onderdelen. Daarnaast krijg je het instructieboekje, dat ook online te bekijken is. Als je eenmaal bent gestart, dan duurt de bouw al snel een paar dagen. Met een beetje doorbouwen kun je de set uiteraard ook in één dag afronden.


Je kunt de set natuurlijk ook zelf bouwen, maar het lijkt erop dat je snel moet zijn. Op dit moment is de set online (alleen op de website van LEGO) nog te bestellen, maar de levertijd is ondertussen opgelopen tot 60 dagen. De kans is groot dat de voorraad snel wordt aangevuld, dus je hoeft niet heel bang te zijn dat je naast de boot vist. De prijs is echter wel fors: 150 euro.

Jaws op Netflix
Wil je de film nog een keer zien? Deze staat onder andere op Netflix.

Met dank aan LEGO voor het opsturen van de set LEGO Ideas 21350 Jaws.

NieuwsFilm