Mysterie rond Joaquin Phoenix: waarom verlaat hij plotseling zijn nieuwe film en wat zijn de implicaties?

Mysterie rond Joaquin Phoenix: waarom verlaat hij plotseling zijn nieuwe film en wat zijn de implicaties?

Niemand zag dit aankomen waardoor er nu hardop gespeculeerd wordt wat de reden kan zijn.

Joaquin Phoenix wordt gezien als een van de beste acteurs in Hollywood, maar hij heeft zich nu toch iets minder populair gemaakt. De met een Oscar bekroonde acteur verliet abrupt zijn nieuwste filmproject elke dagen voor de opnames. Dit lijkt nu misschien wel een staartje te krijgen.

Phoenix, die over niet heel lang opnieuw te zien zal zijn als Arthur Fleck/Joker in Joker: Folie a Deux, had getekend voor de hoofdrol van de nieuwe film van Todd Haynes. Het ging hier om aankomende jaren '30 detective noirfilm, beschreven als een intens liefdesverhaal tussen twee mannen.

Vertrek
Gisteren werd nog vermeld in dit artikel dat Phoenix vijf dagen voor de opnames zouden starten besloot te vertrekken, dat terwijl alles al verder geregeld was. Vanwege het vertrek van de hoofdrolspeler lijkt de film nu dan ook volledig gecanceld te worden.

De grote vraag is nu: waarom besloot Phoenix dit project zo ineens te verlaten, terwijl hij zelf dit project naar Haynes en co bracht? Op het internet doen twee theorieën de ronde: eentje is dat het project hem uiteindelijk toch niet aan stond of te veel werd.

Mogelijkheden
Sommige mensen zeggen dat Phoenix vaker 'divagedrag' vertoond. Blijkbaar zou dit ook het geval zijn geweest op de Napoleon-filmset, waar de acteur geëist zou hebben dat The Master-regisseur Paul Thomas Anderson aan het script zou moeten sleutelen, anders zou hij opstappen.



Anderen beweren weer dat de acteur bang was voor kritiek als hij een homoseksuele man zou spelen terwijl hij dat niet is. Viggo Mortensen maakte een soortgelijke situatie mee met zijn Falling-regiedebuut.

Gevolgen
Het valt ook nog te zien of Phoenix hier zomaar mee wegkomt. De acteur zou hier contractbreuk kunnen plegen en zelfs voor het gerecht gesleept kunnen worden. Meer nieuws zal ongetwijfeld snel volgen.




NieuwsFilm

meest populair