Duidelijke taal na abrupt vertrek van Joaquin Phoenix bij "zijn film"

Duidelijke taal na abrupt vertrek van Joaquin Phoenix bij "zijn film"

Het lijkt er niet op dat men gauw weer met hem samen wil werken...

Laatst kwam het nieuwsbericht dat Oscarwinnaar Joaquin Phoenix (Joker) eind juli plotseling was gestopt met een aankomende titelloze jaren '30 detective noirfilm, beschreven als een liefdesverhaal tussen twee mannen.

Dit gebeurde slechts vijf dagen voor de start van de opnames, terwijl sets al waren opgebouwd in Guadalajara, de internationale verkoop al was geregeld en regisseur Todd Haynes de crew compleet had.

Gevolgen voor studio
Na het vertrek van de acteur hebben producenten de afgelopen weken geprobeerd het project teranuwernood te redden, maar het mocht niet baten. Als gevolg daarvan is de film nu "helemaal dood".

Sommigen hebben gespeculeerd dat Phoenix misschien koude voeten kreeg vanwege de grafische vormgeving, maar producent Christine Vachon zegt dat hij degene was die in de eerste plaats op het idee kwam.

Een ware nachtmerrie
Tegenover IndieWire: "Als je geneigd bent om ons te beschuldigen of te vermanen dat 'dat is wat je krijgt als je een heteroseksuele acteur cast in een homoseksuele rol', DOE DAT DAN NIET! Maar dit was ZIJN project dat hij naar ONS bracht!".



NieuwsFilm