Als je dit weet, dan kijk je 'Limitless' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Limitless' nooit meer

Limitless uit 2011 heeft een fascinerend concept maar bevat een opvallende plotblunder.

De scifi-thriller Limitless uit 2011 wist de harten van menig filmliefhebber te veroveren. De film van regisseur Neil Burger had een bescheiden succes aan de Box Office, maar toch zit er een enorme blunder in de film die men niet snel zal vergeten

Limitless gaat over Eddie Moira, gespeeld door Bradley Cooper, die een mysterieuze drug genaamd "NZT" ontdekt die zijn mentale capaciteiten enorm vergroot. Hij gebruikt zijn nieuwe vaardigheden om succes te bereiken, maar raakt al snel verwikkeld in gevaarlijke situaties.

Slordig
Hoewel Bradley Cooper's personage plots een bijna bovennatuurlijke intelligentie heeft, lijkt het script van de film redelijk te rammelen. De hoofdpersoon maakt namelijk een enorme fout die iemand met een dergelijk brein niet snel zou moeten maken.

In de film leent Eddie Moira een "slordige" vijftigduizend dollar van de maffia, die hij vervolgens belegt en verandert in miljoenen. Hoewel hij door de designer-drug extreem intelligent is, vergeet hij toch om de lening van de maffia terug te betalen.

Ontvangst
Hoewel de film bij veel mensen alsnog in de smaak viel, waren de recensies wel wat kritischer. Op Rotten Tomatoes krijgt de film 68 procent op basis van 205 recensies. Het valt ook meerdere recensenten op dat de film aan de slordige kant is.



"Limitless is frustrerend omdat er genoeg interessante ideeën zijn, maar het script is bij lange na niet zo slim als het hoofdpersonage van de film", aldus een recensent. Financieel was Limitless een bescheiden succes, met een Box Office opbrengst van $126 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair