Dit betekent de nieuwe titel van 'Avatar 3' volgens visionair James Cameron

Dit betekent de nieuwe titel van 'Avatar 3' volgens visionair James Cameron

De regisseur onthult de thematiek waar het derde verhaal zich mee bezighoudt.

Afgelopen weekend onthulde Disney op hun D23-evenement de nieuwe titel van het derde deel in de Avatar-reeks: Fire & Ash.

Die titel lijkt te bevestigen dat we in dit deel de vuurstam van de Na'vi te zien krijgen. Dat is iets waar fans al langer over speculeerden. Maar de interpretatie van regisseur James Cameron is meer gericht op thema.

Betekenis
"Als je erover nadenkt, wat is vuur?" zo vertelt Cameron in een interview met Rotten Tomatoes. "Vuur kan staan voor haat, geweld, trauma's, mogelijk machtsmisbruik. Er zijn veel thematische dingen."

Hij gaat verder: "Waar staat as voor? In mijn gedachten, in deze film, vertegenwoordigt het de nasleep van al die energie, wat verdriet is en moeten leven met wat je hebt gedaan."

Onverwachts
De aanpak waar Cameron naar hint, sluit goed aan bij het emotionele einde van Avatar: The Way of Water. Dat was een zeer traumatische ervaring voor hoofdpersonages Jake, Neytiri en hun kinderen.


Cameron hint er ook naar dat de film "onverwachts" zal zijn voor de kijker. "Deze film gaat een stuk dieper." Avatar: Fire & Ash staat momenteel gepland voor een release in december 2025.

NieuwsFilm

meest populair