Compleet nieuwe titel voor 'Avatar 3' bekendgemaakt door Disney

Compleet nieuwe titel voor 'Avatar 3' bekendgemaakt door Disney

Gaat ook de derde Avatar meer dan 2 miljard dollar binnenslepen in de bioscopen?

We wisten al dat Avatar 3 er eind volgend jaar aankomt, maar de titel is nu pas officieel onthuld tijdens de jaarlijkse D23-expo.

Scenarist/regisseur James Cameron was persoonlijk aanwezig om het "meest epische evenement voor de meest epische fans" te bespreken.

Pittige reis
Cameron vertelde het publiek dat hij ruim 10.000 kilometer uit Nieuw-Zeeland was afgereisd voor zijn presentatie.

Aldus Cameron: "De emotionele inzet is hoger dan ooit. De personages die jullie kennen en van houden krijgen het moeilijker dan ooit."

Vurige kant van Pandora
De succesvolle regisseur liet daarnaast los dat er een nieuwe schurk in de film komt en een volledig nieuwe kant van Pandora wordt onderzocht.


Cameron werd vervolgens vergezeld door hoofdrolspelers Zoe Saldana en Sam Worthington om nieuwe concept art én de titel te onthullen.

Vuur en as
En die titel is, zoals je hierboven leest, Avatar: Fire and Ash. Naar verwachting gaan we, in tegenstelling tot de waterwereld uit Avatar: The Way of Water, ditmaal een stuk van Pandora zien dat vol vuur zit.


De getoonde concept art liet personages op Banshees zien en een enorm vliegend 'kwalachtig' schip. Cameron maakte een vergelijking met 'Final Fantasy', maar dan organischer.

Avatar: Fire and Ash draait vanaf 19 december 2025 in de bioscopen.

NieuwsFilm