Rampenfilm 'Geostorm' krijgt een flinke tik na: "Het is niet mijn film"

Rampenfilm 'Geostorm' krijgt een flinke tik na: "Het is niet mijn film"

De originele maker die achteraf klaagt, een veel voorkomend verschijnsel...

Hollywoodveteraan Dean Devlin, voormalig medewerker van Roland Emmerich, staat bekend om zijn schrijf- en productiewerk voor diverse films van laatstgenoemde en televisieseries.

Hij heeft zich echter ook gewaagd aan regisseren en maakte zijn debuut met de rampenfilm Geostorm (2017), die vernietigende recensies kreeg en zodanig flopte dat de studio's ruim 71,5 miljoen dollar verlies leden.

Rommelige wirwar van special effects
De titel vertelde het verhaal over een satellietontwerper (Gerard Butler) die de wereld probeert te redden van een storm van epische proporties veroorzaakt door gekaapte klimaatregelende satellieten.

Nadat hij slecht ontvangen werd door het testpubliek, werd Devlin vervangen door Danny Cannon, vonden er voor $15 miljoen heropnames plaats en kwam Jerry Bruckheimer aan boord om de boel 'te redden'.

Digitaal beschikbaar en in sommige landen op Netflix
Onlangs was Devlin vrij openhartig over de productionele problemen. Hij onthult dat meer dan de helft zonder hem is herschreven en opnieuw opgenomen en hij zou graag zijn oorspronkelijke visie erop terugbrengen:


"Het is absoluut niet meer mijn film. Als ze het ooit willen herstellen of een vervolg maken, heb ik zeker interesse. Maar 'Geostorm' kwam eigenlijk ook uit in een tijd waarin rampenfilms duidelijk op hun retour waren".

NieuwsFilm

meest populair