'Back to the Future' heeft een bordspel die iedereen wel een keer gespeeld wil hebben

'Back to the Future' heeft een bordspel die iedereen wel een keer gespeeld wil hebben

De Monopoly-versie van Back to the Future is echt een musthave voor de fans.

Wie is er niet verslaafd geweest aan Monopoly, het populaire bordspel van Parker Brothers en tegenwoordig uitgevers als Hasbro en Winning Moves. Door de jaren heen verschenen er allerei versies, waaronder ook op films gebaseerde versies. Voor de sciencefictionfans tippen we onderstaande set.

Al in 2015 verscheen er een Monopoly-spel op de markt, die gebaseerd is op de klassieke filmreeks Back to the Future van regisseur Robert Zemeckis.

Monopoly
De set bevat speciale spelstukken, namelijk de DeLorean, een hoverboard, de hond Einstein van Doc Brown, Marty's hoed, de klok van de Hill Valley-toren en Marty's beroemde Nike Air Mags. De huizen en hotels van Monopoly zijn omgedoopt tot respectievelijk Plutonium Rods en Plutonium Cases.

De straten bestaan uit locaties uit de films, zoals Doc's Blacksmith Shop, Mansion en Lab, en de beroemde Clock Towers uit de verschillende tijdsperioden. De stations zijn vervangen door vervoersmiddelen, zoals de auto van Biff, een skateboard, een hoverboard en de tijdreistrein. De Kans- en Algemeen Fondskaarten zijn vervangen door 'verleden' en 'toekomst'-kaarten.

Nog steeds verkrijgbaar
Fans van dit soort spelborduitgaven hebben geluk dat veel edities vaak langer verkrijgbaar blijven. Op dit moment kun je deze (Engelstalige) editie van Winning Moves nog volop verkrijgen via de vele online winkels voor circa 40 euro.


Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door de uitgever of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.

Ook interessant
Deze jaren 80-gadget was zijn tijd ver vooruit: de Sony Video Walkman voor films onderweg
Tegenwoordig kijk je films en series waar je maar wilt, en dat doe je bijvoorbeeld op je mobiel, tablet of ouderwets op een televisie. In de jaren 80 was de.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair