"Alsof ik een Stephen King-boek verfilm": regisseur over 'Hellboy: The Crooked Man'

"Alsof ik een Stephen King-boek verfilm": regisseur over 'Hellboy: The Crooked Man'

De regisseur legt uit dat hij net zoveel respect heeft voor de strips van Mike Magnolia als dat Hollywood heeft voor de romans van Stephen King.

Regisseur Brian Taylor sprak onlangs met GamesRadar+ over zijn nieuwste film Hellboy: The Crooked Man en zijn aanpak om het stripboekpersonage tot leven te brengen.

De regisseur vertelde dat hij hetzelfde respect heeft voor Mike Mignola's Hellboy-strips als wanneer hij een Stephen King-roman zou adapteren.

Een verhaal van Stephen King
"Ik dacht: 'Dit is een adaptatie, ik pas het verhaal aan zoals ik een verhaal van Stephen King zou adapteren, het staat allemaal in de tekst," aldus Taylor.

"We hebben het geproduceerd met zoveel liefde en zorg als we kunnen," voegt hij toe. "Ik denk dat fans van de originele strips dit geweldig zullen vinden."

Heksen
Hellboy: The Crooked Man gaat volgens de synopsis op IMDb over "Hellboy (Jack Kesy) en een beginnende BPRD-agente (Adeline Rudolph) die stranden in de jaren 50 in het landelijke Appalachia."



Hier ontdekt het duo een kleine gemeenschap die wordt geteisterd door heksen, onder leiding van de Crooked Man (Martin Bassindale).

Eerdere adaptaties
De regisseur onthulde ook dat de inhoud van zijn horror-actiefilm geen connectie zal hebben met eerdere adaptaties van de strips.

"Ik wist dat we niet naar de andere films zouden verwijzen, ze zijn hun eigen ding. Ze zijn geweldig, maar dit is geen space opera, het is een ingetogen folklore-verhaal," legt Taylor uit.

NieuwsFilm