Trailer 'Saturday Night' over de geboorte van de grootste comedyshow aller tijden

Trailer 'Saturday Night' over de geboorte van de grootste comedyshow aller tijden

Het doek gaat open en nooit meer dicht vanaf oktober dit jaar...

Er is eindelijk een trailer vrijgegeven voor Saturday Night, de biopic over het ontstaan van de grootste Amerikaanse comedyshow aller tijden die volgend jaar alweer 50 jaar bestaat.

In de preview marcheert een jonge Lorne Michaels, gespeeld door Gabriel LaBelle, recht op de hoge heren van NBC af en geeft ze een stukje van zijn mening. Willem Dafoe brengt de langdurige netwerkdirecteur David Tebet tot leven in het project. Bekijk de beelden hieronder:

Geschiedenis in vogelvlucht
De film verkent de avond van 11 oktober 1975, toen een wilde groep jonge komieken de televisiewereld voor altijd veranderde. Het verhaal van wat er achter de schermen gebeurde.

Voorafgaand aan die eerste uitzending. De chaos en magie van een revolutie die er bijna niet was, waarbij de minuten in realtime worden afgeteld naar die beruchte aankondiging.

"Live from New York, it's Saturday Night!"
Ghostbusters-koppel Jason Reitman en Gil Kenan schrijven het scenario dat geïnspireerd is op interviews met levende leden van de cast en crew uit SNL. Reitman zal tevens de regie voor zijn rekening nemen.



NieuwsFilm

meest populair