Bizar: Tim Burton beoogde Dwayne 'The Rock' Johnson voor de rol van Willy Wonka

Bizar: Tim Burton beoogde Dwayne 'The Rock' Johnson voor de rol van Willy Wonka

Johnny Depp was niet de eerste keuze voor de rol van Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory.

De film Charlie and the Chocolate Factory van regisseur Tim Burton is voor veel mensen hun favoriete film met acteur Johnny Depp, naast de -franchise. Toch had de rol van Willy Wonka zomaar naar iemand anders kunnen gaan.

De rol van Willy Wonka is door de jaren heen gespeeld door meerdere topacteurs. Denk maar aan namen als Gene Wilder, de meest recente vertolking van jong talent Timothée Chalamet en natuurlijk Johnny Depp.

The Rock
Hoewel het niet meer mogelijk is om je voor te stellen dat een andere acteur dan Johnny Depp de charismatische Wonka had kunnen spelen, is het toch echt zo. Het blijkt dat regisseur Tim Burton voor heel even Dwayne Johnson in gedachten had voor de iconische rol.

Volgens Dwayne "The Rock" Johnson had hij destijds niet veel ervaring, en hoewel hij erg vereerd was, begreep hij ook de uiteindelijke keuze om de rol door Johnny Depp te laten spelen. De regisseur en de Jack Sparrow-acteur werkten inmiddels al lang samen.

Johnny Depp
Begin jaren 2000, toen Charlie and the Chocolate Factory in productie ging, stond Johnny Depp zowat aan de top van de wereld. Wegens het succes van Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl stond de naam van de acteur gelijk aan succes.



Ook hadden Tim Burton en Johnny Depp inmiddels een goede band opgebouwd, gezien ze al jaren samenwerkten. Zo maakte de regisseur samen met de acteur Edward Scissorhands, Sleepy Hollow en Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street.

Succes
Zoals verwacht pakte de casting van Depp goed uit. De film liet de bioscoopkassa's flink rinkelen en wist $475 miljoen op te halen bij de wereldwijde Box Office. Ook bij critici was de film een succes: op Rotten Tomatoes scoort de film een indrukwekkende 83 procent.



Hoewel het grappig geweest zou zijn om Dwayne Johnson de rol van de knotsgekke chocolademaker te zien spelen, is het niet zeker of de film ook zo iconisch was geworden. Mocht je zelf Charlie and the Chocolate Factory weer willen kijken, dan kan dat via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair