Iedereen wil Wesley Snipes terug als Blade in het Marvel Cinematic Universe

Iedereen wil Wesley Snipes terug als Blade in het Marvel Cinematic Universe

Wesley Snipes verraste Marvel-fans met zijn cameo in 'Deadpool & Wolverine'

De enige MCU-film van 2024, Deadpool & Wolverine, zit bomvol cameo's. De meest spraakmakende is misschien wel die van Wesley Snipes, die na 20 jaar terugkeert als zijn iconische personage Blade.

"There's only one Blade, there's only ever gonna be one Blade," verkondigt de vampierjager in de film. Veel fans zijn het met hem eens en roepen Marvel Studios op om verder te gaan met Snipes als het personage. Een van die fans is Mr. Deadpool zelf, Ryan Reynolds.

Blade is terug
Reynolds zou graag een Blade-film in de stijl van Logan zien met Wesley Snipes in de hoofdrol. "Er bestaat geen MCU of Fox Marvel Universum zonder Blade. Hij is de vader van Marvel," postte de acteur op social media.

Blade was in 1998 de allereerste superheldenfilm van Marvel ooit. De film werd een bescheiden hit en twee vervolgen volgden. Het succes van Blade was voor Marvel reden om te experimenteren met andere superheldenfilms zoals X-Men en Spider-Man.

Problemen met nieuwe Blade
Kevin Feige kondigde een nieuwe Blade aan tijdens Comic Con 2019 met Mahershala Ali in de hoofdrol. Maar na vijf jaar komt de film niet van de grond. Meerdere scripts zijn al geschreven en afgekeurd en verschillende acteurs zijn al van het project weggelopen.



Blade staat nog steeds op de agenda voor 5 november 2025, maar of die datum gehaald gaat worden is nog maar de vraag. Op dit moment heeft de film geen script en geen regisseur. Fans hopen dan ook dat Marvel de Blade-reboot schrapt en in plaats daarvan een nieuwe film met Wesley Snipes maakt.

Wereldrecord
Met zijn cameo in Deadpool & Wolverine staat Snipes nu in het Guinness Book of World Records. De acteur heeft nu het record voor de langste carrière als een live-action Marvel-personage. Snipes speelt het personage nu al 25 jaar en 340 dagen. Dat is langer dan de 24 jaar dat Hugh Jackman Wolverine speelt.



NieuwsFilm

meest populair