Nieuwe Pedro Almodóvar is 'centerpiece' van New York Film Festival

Nieuwe Pedro Almodóvar is 'centerpiece' van New York Film Festival

De drukke line up van het NYFF in New York bevat vooral veel hits uit het voorjaar, waaronder Gouden Palm-winnaar Anora en Gouden Beer-winnaar Dahomey

Film at Lincoln Center, organisator van het jaarlijkse New York Film Festival, heeft de volledige line-up voor het jaar 2024 bekendgemaakt. Zoals wel vaker het geval is in New York is er veel uit Cannes over komen waaien voor deze editie, waaronder Gouden Palm-winnaar Anora van Sean Baker, die ook al op TIFF draait.

Naast Anora zijn ook de andere successen van Cannes te vinden in het programma van NYFF. Zo is er 'runner up' All We Imagine as Light (de Grand Prix winnaar van dit jaar) aanwezig, net als Special Prize-winnaar The Seed of the Sacred Fig en Miguel Gomes' Grand Tour, die de prijs voor beste regisseur won tijdens het festival aan de Franse kustplaats.

Berlijn
Ook is de winnaar van het Filmfestival van Berlijn in februari, is erbij in New York. De documentaire Dahomey van de Franse regisseur Mati Diop staat naast twee andere toppers uit het voorjaarsfestival: A Traveler's Needs (de Zilveren Beer winnaar) en No Other Land (publiekprijs voor beste documentaire).



Centerpiece
Het grote 'centerpiece' van het festival is echter een film van een compleet ander formaat. The Room Next Door is de eerste Engelstalige lange speelfilm van Pedro Almodóvar, met Julianne Moore en Tilda Swinton in de hoofdrollen: een verhaal over twee schrijvende vriendinnen die hun relatie en vriendschap weer heruitvinden.

De film staat samen met openingsfilm The Nickel Boys en sluitingsfilm Blitz in de belangstelling van veel filmliefhebbers. Het 62ste New York Film Festival vindt plaats van 27 september tot en met 14 oktober in Manhattan's Lincoln Center en andere locaties door de stad.

NieuwsFilm

meest populair