De nieuwe 'Napoleon'-film van Ridley Scott duurt 47 minuten (!) langer dan de bioscoopversie

De nieuwe 'Napoleon'-film van Ridley Scott duurt 47 minuten (!) langer dan de bioscoopversie

De regisseur staat erom bekend dat hij vaak director's cuts van zijn films uitbrengt.

Napoleon van Ridley Scott was vorig jaar geen grote hit. De film met Joaquin Phoenix kreeg een Rotten Tomatoes-score van 58% en bracht wereldwijd net iets meer dan 200 miljoen dollar binnen.

Daarmee kwam de film ver beneden verwachting voor Scott. Maar er is hoop: de regisseur staat er namelijk om bekend dat hij voor veel van zijn films director's cuts uitbrengt, en vaak met succes (zoals Kingdom of Heaven). Ook Napoleon krijgt er een.

Langer
Er is nu onthuld hoe lang die versie gaat zijn. De director's cut van Napoleon wordt maar liefst 205 minuten. Dat is 47 minuten langer dan de versie die in de bioscoop verscheen, met 158 minuten.

In de director's cut krijgen we zo te horen meer te zien van Josephine, de geliefde van Napoleon. Zij wordt gespeeld door Vanessa Kirby. De relatie tussen Josephine en Napoleon was een kritiekpunt van de bioscoopversie.

R-rating
Er is ook onthuld dat de langere versie een R-rating krijgt voor "krachtig geweld, gruwelijke beelden, seksuele inhoud, wat naakt en taalgebruik". Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie uitkomt.



NieuwsFilm

meest populair