Hevige ruzie: waarom Robert de Niro nooit meer wil samenwerken met Mickey Rourke

Hevige ruzie: waarom Robert de Niro nooit meer wil samenwerken met Mickey Rourke

Twee geweldige acteurs, die het helaas nooit goed met elkaar hebben kunnen vinden.

Het komt wel vaker voor, dat acteurs het niet bepaald goed met elkaar kunnen vinden en vervolgens besluiten nooit meer samen te werken. Dit is helaas ook het geval tussen Robert de Niro en Mickey Rourke, maar waardoor komt dit precies?

De Niro en Rourke zijn beiden natuurlijk al decennialang bekende namen in de filmwereld. Ondanks het feit dat ze professionals zijn, is hun werkrelatie niet altijd rooskleurig geweest. Dit viel ook op tijdens de opnames van Angel Heart uit 1987.

Samenwerking
In deze film van Alan Parker, eveneens bekend van o.a. Midnight Express en Mississippi Burning, kruipt Rourke in de huid van de kleine privé-detective Harry Angel.

In Harlem ontmoet hij de mysterieuze Louis Cyphre (De Niro). Deze rijke intellectueel geeft hem de opdracht Johnny Favorite, een crooner uit de jaren veertig, op te sporen. De speurtocht verloopt echter heel anders dan verwacht...

Probleem
De Niro dacht dat het een goed idee zou zijn om zo min mogelijk contact te hebben met Rourke op de filmset, omdat dit zijn acteerprestatie zou verbeteren. Rourke vatte dit echter persoonlijk op en vanaf dat moment ging het bergafwaarts.


Op de set botsten de twee acteurs vaker. Rourke heeft in latere interviews gezegd dat De Niro zich vervelend gedroeg en hem slecht behandelde. Zo zei Rourke: "Hij nam mij niet series. Dit zorgde elke dag voor een gespannen sfeer tijdens de opnames".

Beschuldiging
Hier hield Rourke het niet bij. Volgens The Wrestler-acteur heeft de Niro ervoor gezorgd dat hij niet gecast werd in The Irishman van Martin Scorsese. Zo vervolgt Rourke: "Ik kreeg te horen dat de geweldige regisseur die Marty is mij wilde ontmoeten".


"Hij wilde het met mij hebben over 'The Irishman', met Al Pacino, Joe Pesci, Chris Walken en Robert de Niro. Mijn manager kreeg toen te horen van een castingagent dat De Niro weigerde met mij samen te werken. De rol ging mij dus voorbij. Dat was echt heel zuur...".

Nooit meer
Of dit verhaal klopt is nog maar de vraag, want producenten van de blockbuster lieten weten dat dit niet de waarheid is. Rourke hield echter voet bij stuk. De twee geliefde acteurs hebben dan ook nooit meer samengewerkt en vermijden elkaar.

Ook interessant
Ruzie tussen Joe Pesci en Martin Scorsese leidde tot 'Goodfellas' meesterwerk
Martin Scorsese heeft heel wat pareltjes geleverd, maar in de ogen van de nodige filmfanaten is Goodfellas toch wel zijn 'Magnum Opus'. Toch had...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair