Ruzie tussen Joe Pesci en Martin Scorsese leidde tot 'Goodfellas' meesterwerk

Ruzie tussen Joe Pesci en Martin Scorsese leidde tot 'Goodfellas' meesterwerk

De twee waren het oorspronkelijk niet met elkaar eens, maar het pakte uiteindelijk fantastisch uit.

Martin Scorsese heeft heel wat pareltjes geleverd, maar in de ogen van de nodige filmfanaten is Goodfellas toch wel zijn 'Magnum Opus'. Toch had dit meesterwerk er heel anders uit kunnen komen te zien.

In dit pareltje zijn hoofdrollen weggelegd voor Ray Liotta, Robert de Niro en Joe Pesci. Laatstgenoemde is in de film te zien als Tommy DeVito, maar oorspronkelijk wilde Scorsese Pesci voor een andere rol hebben.

Verhaal
Tijdens een interview liet Pesci zich er over uit: "Het leek allemaal rond te zijn. We waren het erover eens dat ik Tommy zou spelen, maar toen nam Marty contact met me op en zei hij dat hij misschien toch voor iets jongere acteurs zou gaan. Als gevolg hiervan zou ik een oudere gangster in de film spelen".

"Toen hij dit tegen mij zei reageerde ik meteen: "In die rol heb ik geen interesse". Marty zei weer: "Tja, ik moet dit misschien wel doen". Ik hield voet bij stuk en zei weer: "Ik wil die rol niet spelen". Hij begon mij uit te schelden en hing vervolgens op".

Antwoord
Pesci vervolgt: "Ik liet het hier niet bij. Ik belde hem vervolgens weer en schold hem toen uit. Ik liet hier wat tijd overheen gaan, belde hem nog eens en verontschuldigde me toen. Ik zei: "Kom op Marty, we kunnen hier toch wel samen iets op vinden? Dit is Hollywood, maak mij jonger of zo!""


"Ik ging vervolgens naar Mike Westmore, een legende in het make-up departement in Hollywood en hij liet mij er veel jonger uitzien. Ik liet dit vervolgens aan Marty zien. Hij was nog steeds niet 100% overtuigd, maar ik wist hem zo ver te krijgen".

Succes
Scorsese gaf uiteindelijk toe en besloot Pesci een kans te geven. Dit bleek een gouden zet te zijn. Pesci's vertolking van Tommy DeVito is legendarisch en leverde hem uiteindelijk zelfs een Oscar op. Scorsese en Pesci hebben later beide toegegeven dat hun meningsverschillen de film alleen maar beter hebben gemaakt.


Zo zei Scorsese: "Joe was simpelweg geweldig. Zijn passie en overtuiging brachten iets bijzonders in de film" Pesci op zijn beurt waardeerde het vertrouwen dat Scorsese uiteindelijk in hem stelde. Goodfellas werd een van de beste films in het oeuvre van zowel Scorsese als Pesci.

NieuwsFilm