Eerste recensies voor thriller 'Trap' van M. Night Shyamalan: een nieuwe klassieker?

Eerste recensies voor thriller 'Trap' van M. Night Shyamalan: een nieuwe klassieker?

Het lijkt geen absolute topper te zijn maar ook geen grote misser.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Trap. Sommige filmfanaten vinden het vreemd dat dé grote plottwist al werd vrijgegeven in de trailer, maar regisseur M. Night Shyamalan legde dit uit. De vraag is nu, pakt dit goed uit?

Shyamalan staat enigszins bekend als een 'top of flop'-regisseur. De filmmaker heeft ons al pareltjes geleverd als The Sixth Sense en Unbreakable, maar ook flaters als The Happening en The Last Airbender.

Trap
Nu is Trap aan de beurt. In deze film is de hoofdrol weggelegd voor Josh Harnett, die in de huid kruipt van Cooper. Hij gaat met zijn dochter naar een groot popconcert, maar eenmaal daar komt hij erachter dat zij deel uitmaken van een geheimzinnig plan.

Het concert wordt gebruikt om een beruchte seriemoordenaar, genaamd 'The Butcher', eindelijk te pakken te krijgen. Wat blijkt, Cooper is deze moordenaar, en zal uit de handen moeten blijven van de politie zonder dat zijn dochter ook maar iets doorheeft.

Ontvangst
De eerste recensies zijn nu te vinden op Rotten Tomatoes. Filmcritici zijn niet echt overtuigd, aangezien de Tomatometer voorlopig op een tamelijk teleurstellende 46% staat na 84 reviews. De blockbuster is vooralsnog dus 'rotten'.


De 'gewone bioscoopgangers' zijn wel iets positiever. De Audience Score staat na meer dan 500 reviews op 62%. Dit ligt precies op een lijn met het IMDb cijfer, aangezien de film daar weer op een 6,2 ligt. Het lijkt dus helaas geen nieuwe klassieker te worden, maar ook geen flop. Het ligt er zo te horen blijkbaar eerder ergens tussenin.

NieuwsFilm