M. Night Shyamalan legt uit waarom dé grote 'Trap'-plottwist al in de trailer zit

M. Night Shyamalan legt uit waarom dé grote 'Trap'-plottwist al in de trailer zit

De regisseur wil dat de kijker het gevoel heeft dat hij/zij de seriemoordenaar is.

M. Night Shyamalan staat bekend als een regisseur die in elke film wel op z'n minst een grote twist verbergt. Toch lijkt de trailer van zijn nieuwste film, Trap, meteen hét grote geheim van de film te onthullen. Shymalan legt nu uit waarom.

In Trap gaat een vader (Josh Harnett) met zijn dochter naar een popconcert. Eenmaal daar aangekomen komt hij erachter dat ze deel uitmaken van een duister en geheimzinnig plan. Het hele concert is bedoelt om een seriemoordenaar, genaamd 'The Butcher', te vangen.

Trailer
In de trailer komen we erachter dat Harnetts personage deze moordenaar is en die alles op alles zal zetten om uit de handen van de politie te blijven. Tegelijkertijd moet hij er echter ook voor zorgen dat zijn dochter niks doorheeft.

Sommige filmfanaten vroegen zich af of deze twist niet beter pas onthuld had kunnen worden in de film zelf, maar Shyamalan is het hier niet mee eens. Hij laat zich hier dan ook over uit: "Het interessante aspect van de film is dat je als het ware 'hem' bent".

Doel
De regisseur vervolgt: "Je ziet het allemaal door zijn ogen. Ik vond het interessant om zijn perspectief te tonen. We hebben al miljoenen films gezien over seriemoordenaars, maar het feit dat de kijker nu in de huid kruipt van 'The Butcher' is nieuw".



"Je kan door middel van deze film zeggen dat jij hem bent. Ik vond het gaaf om de kijker daarin te verplaatsen en je de spanning voelt dat iedereen achter jou aanzit. Dit is de dag dat je misschien zelf te grazen wordt genomen..."

NieuwsFilm