'Deadpool & Wolverine' overklast nu al de Wolverine-film 'Logan' uit 2017

'Deadpool & Wolverine' overklast nu al de Wolverine-film 'Logan' uit 2017

De derde Wolverine film uit 2017 was ook R-rated en ook een enorme hit.

In 2016 was Deadpool de eerste R-rated film in het X-Men Universe van 20th Century Fox. Een jaar later volgde het bikkelharde Logan, de derde solofilm met Hugh Jackmans Wolverine.

Logan wist een indrukwekkende $620 miljoen wereldwijd op te halen en was een enorm succes, zeker omdat de film van regisseur James Mangold (Indiana Jones and the Dial of Destiny) R-rated was, oftewel voor 16 jaar en ouder.[/b]

Deadpool & Wolverine
Hoewel Logan de laatste film ooit met Jackmans Wolverine zou zijn, keerde de acteur terug voor Deadpool & Wolverine, eveneens R-rated en een nog grotere hit dan Logan. Tot en met afgelopen donderdag haalde de team-upfilm een indrukwekkende $630 miljoen op.

En met die score is Deadpool & Wolverine de eindscore van Logan al voorbij. Er is wel een verschil. Logan kostte "slechts" $97 miljoen om te maken, waar Deadpool & Wolverine een productiebudget kreeg van maar liefst $200 miljoen.

Deadpool & Wolverine
Aankomend weekend lijkt de nieuwste film in het Marvel Cinematic Universe alleen al in de VS ongeveer $90 miljoen op te halen. De kans is groot dat Deadpool & Wolverine na zondag al op ruim $800 miljoen heeft opgebracht.


Mocht Deadpool & Wolverine boven de $800 miljoen wereldwijd staan, dan heeft de film na twee weekenden al meer opgehaald dan Deadpool ($782,8 miljoen) en Deadpool ($785,9 miljoen). Alleen de R-rated films Oppenheimer (2023) en Joker (2019) haalden meer op, respectievelijk $977 miljoen en $1.078,8 miljoen.

Ook interessant
Koptitel
'Deadpool & Wolverine' bracht al $600 miljoen op: tweede megaweekend in aantocht
Deadpool & Wolverine blijft records breken en heeft wereldwijd bijna 600 miljoen dollar opgehaald. Zonder noemenswaardige concurrentie zal de MCU-film ook in het tweede weekend.. [Lees verder]

NieuwsFilm