Deze beroemde 'Star Wars'-kus tussen twee familieleden was totaal niet gepland

Deze beroemde 'Star Wars'-kus tussen twee familieleden was totaal niet gepland

Mark Hamill vond het het perfecte afscheid tussen Luke en Leia Skywalker.

Het is wel vaker voorgekomen, dat acteurs elkaar moesten kussen maar weigerden dit te doen. Het tegenovergestelde gebeurt echter ook wel eens, wanneer een zoen niet in het script staat maar toch plaatsvindt. Hetzelfde gebeurde in Star Wars.

Ondanks het feit dat er zo goed als geen 'pikante scènes' voorbij komen in alle Star Wars-films en series, werd een kusscène wereldberoemd. Het gaat hier om een moment tussen Luke en Leia Skywalker, al is het verre van een romantische zoen.

Afscheid
Het gaat hier om het moment wanneer Luke (natuurlijk gespeeld door Mark Hamill) het voorhoofd van zijn zus Leia (Carrie Fisher) zoent in The Last Jedi. Dit stond echter niet in het script, maar werd bedacht door Hamill zelf.

De blockbuster uit 2017 was de laatste keer dat de twee Skywalkers het scherm zouden delen. Zo zei Hamill al eerder: "Dit was voor mij een heel belangrijk moment. Luke neemt op dit moment voor altijd afscheid van zijn zus".

Bericht
Op zijn Twitter-pagina, vandaag de dag bekend als X, schreef Hamill toen het volgende: "Het was een zeer emotionele dag op de set, want Luke weet dat zij zich aatt opgeofferen voor 'the greater good'. De kus stond niet in het script en was ongepland".


"Dit was in mijn ogen de beste manier om de gevoelens van Luke, maar ook die van mezelf, duidelijk te maken. Ik had er de woorden niet voor en ik denk dat dit een veel krachtiger moment is". Hamill liet eveneens weten dat hij deze scène sinds de dood van Fisher niet meer terug kan kijken, aangezien dit te lastig voor hem is.

Ook interessant
Orlando Bloom vond het vreselijk deze prachtige actrice te kussen: "Haar vriend keek toe"
Orlando Bloom heeft al in de nodige blockbusters gespeeld. In diverse films moest hij enkele bloedmooie dames kussen, zoals Keira Knightley in The Pirates of the Caribbean-franchise of...[Lees verder]

NieuwsFilm