Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

The Hurt Locker (2008)
Regie: Kathryn Bigelow | Cast: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, e.a. | Te zien op: Netflix / CineMember
Tijdens de oorlog in Irak krijgen de militairen van een explosievenopruimingsdienst een nieuwe collega: sergeant James. Als leidinggevende is hij erg goed in zijn vak, maar door zijn een nonchalante persoonlijkheid kunnen de meesten hem niet uitstaan. James sleept zijn team roekeloos mee in een dodelijk kat-en-muisspel met de vijand. De dood laat hem schijnbaar onverschillig.



De Oost (2021)
Regie: Jim Taihuttu | Cast: Martijn Lakemeier, Marwan Kenzari, Jonas Smulders, e.a. | Te zien op: Prime Video
Indonesië, 1946. De jonge soldaat Johan wordt uitgezonden naar Nederlands-Indië tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Daar komt hij onder leiding te staan van de beruchte kapitein Raymond Westerling, het hoofd van een elitekorps dat de rebellenopstand in de provincie Zuid-Celebes de kop in moet drukken. Deze missie verloopt ontzettend gewelddadig, waardoor de grens tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager wordt.



Fury (2014)
Regie: David Ayer | Cast: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Scott Eastwood, e.a. | Te zien op: Netflix
1945, richting het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wardaddy, een meedogenloze Amerikaanse sergeant, heeft de opdracht om met vier soldaten met een tank op missie te gaan achter de vijandelijke linies. Met weinig mankracht en wapens proberen de militairen het hart van nazi-Duitsland te treffen. Deze missie is levensgevaarlijk, maar Wardaddy en zijn mannen weten van geen opgeven.



NieuwsFilm

meest populair