Na vele weken heeft de Netflix Top 10 een nieuwe koploper: spannende thriller op #1

Na vele weken heeft de Netflix Top 10 een nieuwe koploper: spannende thriller op #1

John Boyega is misschien wel op zijn best in het waargebeurde verhaal 'Breaking'.

De meeste filmfanaten kennen John Boyega natuurlijk van de Star Wars-films, maar de acteur heeft nog heel wat andere sterke films gemaakt. Eentje hiervan is nu trending op Netflix en verdient het zeker wel om gezien te worden.

Het gaat hier om de actiefilm Breaking, van regisseur Abi Damiras Corbin. Centraal in het verhaal staat de voormalige veteraan Brian Easley (Boyega).

Bankoverval
Easley is gescheiden van zijn vrouw en kind en houdt zich op in een motel. De man, die bekend staat als een vriendelijk en respectvol iemand, is echter wanhopig en besluit een bank te overvallen. Tijdens het voorval houdt hij twee gijzelaars gevangen en dreigt hij met een bom.

Het nieuws lokt de politie, media en zijn gezin naar de plaats van het gebeuren. Het lijkt Easley echter niet om het geld te gaan, maar wil hij iets over de Amerikaanse militaire cultuur ter sprake brengen.

Ontvangst
Dit waargebeurde verhaal werd goed ontvangen en scoort op Rotten Tomatoes een hele mooie 82%. Buiten Boyega zijn andere hoofdrollen weggelegd voor o.a. Nicole Beharie, Selenis Leyva en Michael Kenneth Williams. Bekijk de trailer hieronder.



NieuwsFilm

meest populair