Griekse toerisme-industrie onder de loep in broeierig drama 'Animal'

Griekse toerisme-industrie onder de loep in broeierig drama 'Animal'

Een groep artiesten brengt een steeds wildere zomer door in Hotel Mirage.

In de gloednieuwe filmhuisfilm Animal leidt de groep mensen die we volgen in feite een doelloos leven. Filmmaakster Sofia Exarchou doet dan ook geen moeite haar kijkers met geforceerde wendingen bij de les te houden; het is de steeds doffer en vertwijfelder wordende blikken in de ogen van de cast die het echte verhaal vertellen.

Dimitra Vlagopoulou, de imponerende hoofdrolspeelster, won op het Filmfestival van Locarno de grote acteerprijs (samen met Renée Soutendijk voor haar rol in Sweet Dreams).

Synopsis
Op het eerste gezicht is het een zorgeloos groepje vrijbuiters: de animateurs die voor een karig loon het amusement in een Grieks strandhotel verzorgen. Voor één van hen komt de uiterste houdbaarheidsdatum van die illusie intussen steeds dichterbij. Het is brood op de plank voor Kalia en haar jongere collega-animateurs die weinig reden tot klagen hebben, zolang ze de voordelen van een bohemienachtig bestaan maar kunnen genieten.

Dat gold ook lange tijd voor Kalia zelf, maar na negen jaar in de business openbaren zich de onvermijdelijke fysieke en mentale slijtageplekken. Aan een val in de discotheek waar de groep af en toe bijbeunt, houdt ze een akelige wond aan haar been over. Het is echter niet alleen fysieke pijn die ze probeert weg te drinken of te verdoven door seks te hebben met willekeurige toeristen.

Ongebondenheid
In de trailer zien we dat we met Animal te maken krijgen met de minder leuke kanten van het 'vrije' leven zonder verplichtingen.


Animal is vanaf 1 augustus te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm